Dreamsavers (Screensaver installeret på bankens computere)
Av Pernille MadsenDreamsavers har til formål at udnytte det billedfelt, der opstår, når skærmen slår over på pause. I stedet for at være forbeholdt firmaets logo, laver Dreamsavers screensavers, der både kan fungere som en æstetisk flade udadtil, og som et muligt rum for anderledes refleksion indadtil.

Den screensaver, der er designet til Danske Bank, rummer samme element som traditionelle screensavere som f.eks. "Pipelines", hvor hele skærmen fyldes ud af et mønster, der udvikler sig. Mønsteret skabes i dette tilfælde af en græsslåmaskine, der klipper en græsplæne. Den velklædte herre på plæneklipperen har en overordnet stilling i banken. Der er noget beroligende ved forudsigeligheden i det mønster, der skabes af plæneklipperen. Både i virkeligheden og ved billedet af det. Mønstre, der gentages, kan fremkalde en meditativ tilstand, som man kender det fra hypnose, ligesom farven grøn har en afslappende virkning.

Hvordan de ansatte oplever screensaveren vil til en vis grad være afhængigt af, hvordan de i forvejen ser firmaet og det at være ansat der. Om den giver følelsen af, at i fritiden er vi alle lige, eller måske følelsen af at være overvåget. Screensaveren kan også ses som en kommentar i forhold til virksomheden. Græsplænen og det at slå græs som et moderne fænomen, der minder om det at høste, blot at udbyttet er den overflade der står tilbage.


Klikk på bilde for å se videovesjon av screensaveren
Har du ikke realplayer innstallert så kan du laste den ned gratis her.