Kapitalopsparing

TIL FORSIDEN
Tredøgnsprognose for fedt hår:

Dag et..

Følelsen var noget vattet, som om en hætte af ost var trukket langt ned over ansigtet i et forsøg på at dæmpe den omklamrende tætte ulønsomhedstaberindstilling til tilværelsen. Spejlet på badeværelset var fuldstændigt klæbet til med små suggestionsbemærkninger. Der var så mange, at uanset hvor hårdt man arbejdede på at få et glimt af sig selv, så var alt man spejlede sig i, små sorte kruseduller, der skulle forestille bogstaver. Du er dejlig - du kan godt - du vinder verden - du er smuk - du har lækkert hår - og nederst i hjørnet: Du bliver snart rig!!!
Indsatsen var afgivet, held og lotto, gå hjem og vug.

Dag to..

De hvide sejlersko trængte i den grad til en kærlig hånd, eller nye såler måske. Meningen var at de skulle gøre det uglemsomme indtryk på damerne, som håret tydeligvis ikke kunne leve op til. Kom man tæt nok på med ansigtet (dvs. var man ikke så høj), kunne man nærmest smage den osteagtige muglugt, der skælvende hang ved langs kanten af tæerne. Godt, man hverken var sko eller lugt, begge må have haft en forfærdelig tilværelse de sidste par år.

Der hang i entréen et spejl i skohøjde, som ligesom spejlet i badeværelset var fuldstændigt klæbet til med små suggestionsbemærkninger.

Ved stumtjeneren stod en båndoptager, der spillede staying alive forfra igen og igen.

Dag tre..Endnu en indsats var afgivet, eller investering, om man vil. Sejlerskoene havde taget den lange, seje gang til Matas, alt var sat på ét fad.
På badeværelset gik vandet. Den kvalmende sødlige duft af herbal essenses bredte sig bølgende ud i rummet og kvalte både ost, mug, sko og hår.

Dampen fra det varme vand fik de små suggestionsbemærkninger på spejlet til at dugge til. Bare endnu tre minutters heftig badning med hårvask, og det ville ikke længere være muligt at spejle sig i de krøllede bogstaver.