Lån

TIL FORSIDEN


Det var dengang Apollos barndom blev væk. Amor stak af, forsvandt fra ham helt ubemærket, da han i et uopmærksomt øjeblik vendte sig om for at hive forhuden af slangen i paradis.
Apollo blev så stiktosset at hans ansigt svulmede op som en rød Mickey Mouse-ballon fra Tivoli. Det sydede og spruttede og truede med at springe i luften med et ordentligt brag.
Jeg slog mig bare på lårene af grin, fuld af latter og billige krudtugler fra Aldi.

Slangen var stukket langt op i Afrodite, og Afrodite vendte det hvide ud af øjnene og grinede lige så højt som jeg gjorde. Hun slog sig på lårene så den tyrkise kjole med skulderpuderne hoppede, og stjal en øl fra Aldiposen for at dulme den udsatte venus. Lysene brændte i gul og lilla.

Idag gik luften af ballonen.
Den fes ud, da Venus troede hun kunne blæse hjernen ud med mel i munden.
Vi slog os på lårene af grin, og kunne slet ikke komme i tanker om noget andet, der kunne have set lige så fornøjeligt ud.
Apollo sad for sig selv og tænkte over, hvad han egentlig havde foretaget sig på sin tolv-års fødselsdag. Der hang tunge skyer af koncentration over hovedet på ham, de dryppede og buldrede, og dampen var ætsende, men der var intet at huske. Himlen brændte i gul og lilla.

Det var dengang i `80-erne, hvor sædebetrækket i bilerne var så ultrabrandsmart, at ballerne blev svitset af. Limahl gik i hak i en uendelig historie og den korrekte betegnelse for lyserød var pink.

Apollos barndom vendte hjem fjorten dage senere.

Iført hawaiiskjorte og med en fuldt udstyret margarita i hånden. Han havde stjålet fra æsken af gode minder, og var fløjet til Olympen på ferie i solskin og højt humør.
Apollos ansigt svulmede faretruende op til ballonstørrelse mens skyerne spruttede og spyede med gløder og satte ild til Afrodites tyrkise kjole med skulderpuderne.

Amor rodede i sin kuffert mellem billederne af smukke sild og bredskuldrede strandløver, fandt en pil frem og spændte buen med sine solbrune arme. Et lyn fløj afsted med en rasende hast direkte mod Apollos ballonfjæs.
Apollo nåede ikke engang at opfatte Venus´melede hyl og Afrodites klagende dødsskrig, før kinderne eksploderede med et brag.