Box Cassidy /Et gør det selv bankrøversæt, med bl.a. en “røver-ordbog”
Av Rose M. Wiesner


der var engang et lidt vildt land, hvor selv skurke kunne blive helte. de fremstod modige og ganske egenrådige, fordi de selv ville bestemme og ikke lod sig diktere af andre. derfor sværmede der en hel del beundring og misundelse omkring dem. de passede dog på, ikke at afvige helt fra normaliteten. de udmærkede sig ved at balancere på kanten af det, andre havde bestemt man må, og ikke må. de drillede og gik lige til stregen. ikke nok med, at de var deres egne helte - med virakket omkring deres handlinger, kreerede de lokalhelte, og dét er noget man har brug for. tænk bare på de folk, der forfulgte røverne - de udviste også karakter og vovemod og det har da stor værdi?

hvis nu du røvede dine egne penge, ville du fremstå uafhængig og nok også lidt fræk - ihvertfald ville du blive din helt egen helt.

måske du synes, det er ganske forkasteligt således at drøne udenom vores allesammens forestilling om ret og uret..eller kanske du synes det er helt herligt at være en rigtig røver, der piller lidt ved denne forestilling.

i hverfald handler det her bare om værdi: pengeværdi, røvermani, privatøkonomi og meget andet af værdi.


RØVERHÅNDBOG fra A til Å