Kjærleikens ferjereiser
Sidearrangementer
KUNSTFESTIVALEN
I LOFOTEN
9. juni- 8. juli
Tilbake til katalog-indeks


Velkommen!

Til tross for at Kunstfestivalen i Lofoten i år er den sjuende i rekken, kommer den som en overraskelse hver gang. Dette skyldes det usannsynlig dårlige økonomiske grunnlaget festivalen har hatt for å overleve. Sentraliseringskreftene er om mulig enda sterkere på samtidskunstscenen enn ellers i samfunnet. Hvem vil satse en million på ei utstilling på ei smått befolket øy i Vestfjorden? Vågan kommune liker å kalle seg en kunstkommune og har et stort antall kunstinstitusjoner og svært mange bosatte kunstnere. Igjen og igjen har det kommet til ildsjeler som insisterer på verdien av denne kunstfestivalen langt oppe i nord. Ved hjelp av en fantastisk modig og dyktig kultursjef, ble det festival i år også.

Vi ville hjem. Hjem til Lofoten. Dermed tok vi på oss oppgaven å sette sammen hovedutstillingen. Vi har tilbragt mesteparten av barndommen sammen på håndballtrening i Våganhallen. Vi mener at vi kjenner Lofoten, og at denne kjennskapen er en god forutsetning for kunstformidling. For oss er noe av utfordringen ved å lage en kunstfestival her, å gi lokalmiljøet en avgjørende betydning for utvalget av kunstnere og verk. Bare om dette lykkes kan vi skape en bra opplevelse for lokalbefolkningen såvel som for tilreisende.

Hovedutstillinga har fått tittelen Kjærleikens Ferjereiser. Selvfølgelig handler det om kjærlighet. Vi har ofte angret på at vi valgte et såpass umulig tema. Begrepet kjærlighet er utbrukt og gjennomkommersialisert; det er alt og ingenting. Men det er likevel det vi alle lengter etter å være i. I vår tid er det sterk fokus på den tosomme, romantiske kjærligheten; den du er så heldig å finne eller ulykkelig om du ikke finner. Med Kjærleikens Ferjereiser vil vi framheve kjærligheten som grunnlag for handling, kommunikasjon og engasjement i omgivelsene. En kjærlighet som krever innsikt og innsats. For å berøre kjærligheten som tema kan det være nødvendig å gå lange omveier eller å ty til poesi. Mer enn å snakke om kjærlighet vil vi vise kjærlighet i praksis, eller rettere, hvordan kjærligheten viser seg i forskjellige praksiser.

Det er langt til Lofoten, men dere er hjertelig velkommen!


Hilsen Vibeke Sjøvoll og Gry O. Ulrichsen
Kunstfestivalen i Lofoten ønsker å takke
Kirsten Ulrichsen, Ane Hjort Guttu, Geir Egil Bergjord, Ebba Moi, Jonas Ekeberg, Anne Katrine Dolven, Knut Olsen, Bosko Romic, Egil Wiik, Kristin Risan, Kjell Hansen, LisBeth Johansen, Maaretta Jaukuri, Deshwar Taher Haji www.localmotives.com, studenter og ansatte ved Nordland Kunst- og Filmskole, arbeiderne fra Internasjonalt Senter Svolvær, Ellingsen A/S, Tre Team, Stokvik & Nøren A/S, Du Verden restaurant, Gamle Lofotferga v/Johnny Storvik, Berg Farge A/S, Kabelvåg Elektro, OVDS, Lofoten Bruktbilutleie, Belegg- og Malerservice Kabelvåg, Præstengbrygga, Lofoten Golfbane A/S, FRAME.