Kjærleikens ferjereiser
Marianne Brekke, Norge, maleri/installasjon
KUNSTFESTIVALEN
I LOFOTEN
9. juni- 8. juli
Tilbake til katalog-indeks


Night Light 21280

Jeg er opptatt av arbeidsprosessen rundt det å fotografere. Fra ideen og de nødvendige fysiske forberedelsene tar det bare et øyeblikk å legge lys på filmen, og fremkallingen foregår i mørket, hvor kopieringen er det nærmeste vi kan komme virkelig magi.

Jeg har aldri selv brukt fotografi som kunstuttrykk fordi det tekniske i fotografiet blir for uforståelig for meg. Jeg aksepterer at det ikke er mitt arbeidsområde. Derimot bruker jeg fotografi som utgangspunkt når jeg jobber med maleri. Hvordan få samme magi inn i et maleri som i fotografiet?

For meg handler ikke den fotografiske prosessen om kjemi.

Night Light 21280 er 20 malerier montert tett sammen til ett verk. Jeg har malt med olje på lerret, og hvert enkelt lerret er 60 x 75 cm. Tilsammen er det 21280 sirkler på bildene, malt horisontalt frem og tilbake. Dette gjør prosessen til et spørsmål om tid og tålmodighet, det motsatte av prosessen bak et fotografi, der det er planleggingen i forkant som jeg forestiller meg kan ta den samme tiden. Jeg har brukt fotografier av glitter, glamour som utgangspunkt for bildene og har ønsket å holde tematikken så åpen at betrakteren skal kunne trekke egne slutninger. Noe av gleden bak arbeidet, bestående av så mange deler, er at jeg vil kunne sette bildene sammen på forskjellige måter, utfra rommet og konteksten de vises i. På den måten begrenser jeg ikke arbeidet kun til lerretet, det er i stadig utvikling også etter at det er ferdigmalt.Marianne Brekke (f. 1965), bor og arbeider i Oslo. Utdanning: Vestlandets kunstakademi, Bergen. Utvalgte utstillinger: Svermeri 1, Galleri GI/Kunstnernes hus, Oslo 1998, Svermeri 2, Kunstnernes hus, Oslo 1998, Vibrasjoner/Nye FeministiskeTrekk, Rogaland kunstnersenter 1999