Kjærleikens ferjereiser
Marianne Bramsen, Danmark, lyd- og radioprosjekt
KUNSTFESTIVALEN
I LOFOTEN
9. juni- 8. juli
Tilbake til katalog-indeks


Når man snakker om solen
- en lydsamling


Menneskene er min resurse
Stemmerne er mit materiale
lyden er mit medium
- og jeg er samleren

Da jeg hørte om festivalen på Lofoten var min første tanke; Fedt, - jeg har aldrig været så langt nordpå før. Nu får jeg endelig en chance til at se midnatssolen. Jeg har kun set filmen ”Pan”, som er en filmatisering af Knut Hamsun's bog ved samme navn. Det er en lidenskabelig kærlighedshistorie, der finder sted i Nordland i Norge i sommerperioden. Det er udfra denne film, at jeg forestiller mig, hvordan lyset må indvirke på folk om sommeren på disse kanter.

Hvad jeg reelt ved om Lofoten, har jeg fra en turistbrochure. Der ud over har jeg en norsk veninde, der bor i Danmark, som har fortalt mig hvordan hun husker Lofoten, fra dengang hun boede deroppe for mange år siden. Min indfaldsvinkel afspejler min arbejdsmetode.

Jeg er interesseret i at høre mennesker udtrykke sig om hvordan lyset og døgnrytmen påvirker dem på Lofoten. Det gælder såvel indfødte som nytilkomne og besøgende i Vågan.

Jeg kommer til Vågan og bliver i hele festivalperioden. Man kan finde mig på havneområdet, udenfor udstillingsbygningen, hvor jeg vil oprette et lille lydstudio. Derfra vil jeg indsamle materiale fra folk. Jeg vil indsamle folks iboende resurser og gemme denne som en energi; - ligesom en solfanger gør det.

Indsamlings-processen bliver vigtig for projektet. Det essentielle bliver kommunikationen mellem folk og mig.

Det indsamlede materiale vil blive redigeret og samlet på en Cd som kan blive kommunikeret ud til en større offentlighed. Jeg forestiller mig, at den kan blive udsendt på radioen siden hen.

Indholdet af CD’en afhænger af folks bidrag. Materialet kan bestå af alle slags menneskelige udtryk som tale, sang, latter osv. Jeg vil søge at samle en mangfoldighed af stemmer, tanker og erfaringer. Det er et åbent udspil. Hvad der kommer til at foregå er ud over min fantasi. Jeg håber det bliver et overraskende og oplysende projekthttp://www.cudi.dk/projekt_plan/parse_projekt_plan_details.php3?id=4&frame=yes&lang=DKMarianne Bramsen (f. 1972) bor og arbeider i København. Utdanning: Det Fynske Kunstakademi. Utvalgte utstillinger: Take of 20.01, Aarhus Kunstmuseum2001, Peep radio, North – udstillingssted 2000, Ballongmagasinet, Norge 2000, P.A.R.K Hollufgård, Odense 2000, APT Gallery, London 2000. Utvalgte prosjekter: Vollsmose vuggeviser (København) 2000, Tea for 2, St. Petersburg 1999